Onderwijsstichting Eduquaat
in actie voor Stichting Opkikker 2012

stichting opkikker
klik op het logo voor meer info

De basisschool van uw kind maakt werk
van de dag van de rechten van het kind

Om de rechten van het kind beter te kunnen beschermen, hebben de Verenigde Naties en Unicef op 20 november 1989 een verdrag aangenomen dat landen verplicht om de rechten van kinderen in hun land daadwerkelijk te beschermen.

Ieder jaar wordt daarom op 20 november de Internationale dag van de rechten van hetkind gevierd.

De basisscholen van Stichting Eduquaat (BS St. Jozef, Brede school Moesel,
BS Het Dal/
Brede School Markeent, OJBS de Duizendpoot, OBS de Graswinkel,
OBS Molenakker en OBS
de Uitkijktoren) hebben op dinsdag 20 november in hun lessen speciale aandacht aan de dag van de rechten van het kind besteed.

Op alle scholen wordt er vanaf deze datum tot
eind januari geld ingezameld voor Stichting Opkikker.  Dit gebeurt door diverse acties. Zo worden er o.a. eindejaarsmarkten, kerstmarkten, een carnavalsmarkt, verkoop van koekjes, flessenacties en een kaartenactie georganiseerd.

Stichting Opkikker organiseert voor ernstig zieke kinderen of langdurig zieke kinderen diverse activiteiten.  Zij verzorgt tijdens of tussen de behandelingen van zieke kinderen door een leuke dag (of dagen) voor het gezin.
Stichting Opkikker neemt het gezin mee, even weg
uit het dagelijks bestaan vol spanningen en angsten. Even opladen in een andere omgeving voor een dosis positieve energie en blijdschap.  Dat recht heeft ieder kind…ook een ernstig ziek kind.

Stichting Opkikker is een organisatie die voornamelijk werkt met vrijwilligers.
Voor het
realiseren van de Opkikkerdagen is geld nodig.  We proberen met de kinderen van Eduquaat zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen voor dit doel.

Het is de bedoeling dat elk jaar opnieuw de 7 basisscholen van Stichting Eduquaat
een
andere organisatie kiezen die zich sterk maakt voor de rechten van kinderen.
De afgelopen
jaren hebben er acties plaatsgevonden voor de stichting Mama Alice, Stichting Warchild en Stichting Peramiho.  Nu is Stichting Opkikker aan de beurt.

De Opkikkeractie op onze school

De eindejaarsmarkt op 19 december van 17.00 u tot 19.00 u.

eindejaarsmarkt                              eindejaarsmarkt

We wensen iedereen erg veel succes en hopen op een mooie opbrengst voor dit mooie doel. Heeft u vragen, neem dan even contact op met de leerkracht van uw kind.

Met Actieve groet,

Bestuur, directies en teamleden van de scholen van Onderwijsstichting Eduqaat