Dag van de Rechten van het Kind op 20 november 2013

Eduquaat voor Eduki

Voor ieder schoolgaand kind een rugzak

Beste ouders en kinderen,

Om de rechten van het kind beter te kunnen beschermen, hebben de Verenigde Naties en Unicef op 20 november 1989 een verdrag aangenomen dat landen verplicht om de rechten van kinderen in hun land daadwerkelijk te beschermen. Ieder jaar wordt daarom op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd.

De basisscholen van Stichting Eduquaat waar OBS de Graswinkel ook bij hoort, besteden op woensdag 20 november in hun lessen speciale aandacht aan de dag van de rechten van het kind. Op alle scholen wordt er vanaf deze datum tot aan de kerstvakantie geld ingezameld voor Stichting Eduki.

Deze Stichting zorgt ervoor dat Kinderen in Gambia naar school kunnen. Het is een kleinschalige Stichting waarvoor Toos de Corti uit Weert zich de volle 100 %  inzet.

De scholen hebben diverse acties bedacht.

OBS de Graswinkel zamelt dit jaar geld in door een flessenactie te organiseren van 20 november 2013 t/m 10 januari 2014

We hebben gekozen voor de flessenactie omdat onze "dopjesactie" zo goed loopt.
Als de kinderen naast de dopjes ook de flessen inleveren op school kan de school die flessen inleveren bij een winkel en het statiegeld bij elkaar houden voor Stichting Eduki

Van het geld dat wordt ingezameld worden rugzakken gekocht voor de kinderen. Deze rugzakken worden gevuld met spulletjes die de kinderen nodig op school hebben.

Doelstelling is om op Eduquaatniveau 110 rugzakken bij elkaar te sparen. In januari wordt dit bedrag dan overhandigd aan Toos de Corti van de Stichting Eduki.

Op iedere school wordt een Eduki-hoek ingericht met posters en staat er een voorbeeldrugzak met inhoud tentoongesteld zodat de kinderen weten waar ze voor sparen.  In de Eduki-hoek houden we de "stand" bij.  De kinderen kunnen er steeds zien hoeveel rugzakken we bij elkaar hebben.

klik op het logo voor de officiŽle site

Tijdens de komende weken wordt er in diverse lessen regelmatig aandacht besteed aan dit project.

Ieder kind heeft recht op onderwijs.

Onderwijs is de motor voor een verbetering in de leefomstandigheden van mensen. Daarom zetten wij ons samen in voor de kinderen uit Gambia.

We hopen dat deze actie net zo succesvol wordt als de actie voor Stichting Peramiho, Stichting Warschild en Stichting Opkikker van de afgelopen jaren.

Dit jaar gaat Eduquaat voor Eduki!

Met vriendelijke groet,

Teams en bestuur Stichting Eduquaat;