beroepenmarkt

Beroepenmarkt

Op woensdag 21 november vond de opening plaats van het nieuwe Jeelo-project ‘Leren voor later”. Deze ochtend konden de leerlingen van alle bouwen kennis maken met diverse beroepen. Er waren papa’s, mama’s en bekenden die enthousiast iets kwamen vertellen over hun beroep. We hadden o.a. een landmeter, chiroprakter, kapster, stylist, verzorgende, pedagogisch medewerker, huismoeder, marketing manager, producent van een escaperoom, reclasseringsambtenaar en een docent Arabisch.

De kinderen van team 1 mochten op ontdekking bij de beroepen en vragen stellen. De laser van de landmeter was hierbij favoriet. De overige teams gingen aan de hand van vooraf bedachte vragen bij de beroepen meer informatie inwinnen. De ouders werden bestookt met vragen als, welk advies heb ik nodig voor dit beroep, wat verdient het en hoe lang moet je leren om dit beroep te kunnen doen. Daarnaast was er voor de kinderen ook de mogelijkheid om zelf het beroep te mogen ervaren.

Ze konden leren hoe je een luier verschoond als pedagogisch medewerker, je kon je haren laten ‘kleuren’ en vlechten of je naam in het Arabisch laten schrijven. De kinderen en de ouders waren erg enthousiast over de ochtend. Team 4 gaf aan dat de tijd veel te kort was. Ruim een uur liepen zij rond in alle rust. Sommige kinderen zaten wel 20 minuten bij een beroep, omdat ze zo veel vragen hadden. Ook de betrokkenheid van de andere teams was mooi om te zien. Ouders gaven aan dat de kinderen heel geďnteresseerd en betrokken waren. Ook werd er heel goed geluisterd. De rust in school was opvallend, ondanks het feit dat er grote groepen kinderen rondliepen. Kortom het was een leerzame  en geslaagde ochtend!